Новини

03.09.2020
Новини підприємства

Міністерство охорони здоров`я України затвердило оновлені державні санітарні правила і норми щодо максимально допустимих рівнів окремих забруднювачів у харчових продуктах (Наказ №1238 від 22 травня 2020 року). Тобто, документ встановлює нові вимоги до вмісту нітратів, свинцю, ртуті, мікотоксинів, металів, тощо у продуктах харчування. Нові правила адаптовано до вимог ЄС – Регламенту ЄС №1881/2006. Наказ №1238 набуває чинності через 6 місяців з дня його офіційного опублікування за винятком окремих показників, для яких встановлено додатковий 3-річний перехідний період. Для розуміння, залежно від дози забруднювачів, що містяться в продукції, вони по-різному можуть впливати на здоров`я людини, часом навіть викликати хронічні хвороби, отруєння, тощо. Так, з 4 лютого 2021 року в Україні будуть діяти норми, які довели свою безпечність, ефективність та діють в Європі вже більше 14 років.  Асоціація вітає зусилля МОЗ, спрямовані на забезпечення захисту здоров`я споживачів шляхом…

Детальніше
02.09.2020
Новини підприємства

Залучення людей — це зобов’язання співробітників перед організацією для виконання поставлених завдань. Таке зобов’язання передбачає, що персонал зацікавлений у своїй роботі та піклується про свою організацію, і вкладає свою енергію в досягнення мети організації, а не працює тільки для отримання заробітної плати або просто для подальшого просування по службі. У такій ситуації ISO 10018 може відігравати важливу роль. Стандарт ISO 10018:2020 «Менеджмент якості. Настанови щодо залучення людей» містить інформацію про складнощі залучення персоналу до впровадження системи менеджменту якості та розуміння того, наскільки вона актуальна для повсякденної роботи. Орієнтуючись на кращу інтеграцію стратегій взаємодії, стандарт забезпечує основу для підвищення залученості та компетенції людей в організації, допомагаючи їм відчути себе частиною єдиного цілого. Новий стандарт доповнює стандарт ISO 10015:2019 «Менеджмент якості. Настанови щодо менеджменту компетенції і розвитку персоналу». Обидва…

Детальніше
01.09.2020
До відома споживачів

Вершкове масло – продукт, без якого вже багато років люди не уявляють свого щоденного раціону. Сьогодні на полицях магазинів багато молочних продуктів, дуже складно вибрати справді якісні. Особливої уваги заслуговують масло та спреди, які часто продають у схожих упаковках. Запам’ятайте - це абсолютно різні продукти за складом та користю для організму. Як відрізнити масло від спреду? Згідно із законодавством, на упаковках спредів та жирових сумішей заборонено вживати слово "масло". На упаковці цих продуктів має бути чітко зазначено, що це саме вершково-рослинний продукт і вказано тип (тобто співвідношення рослинного та молочного жиру). Якщо цього немає на упаковці – читайте склад. Справжнє масло виготовляють виключно із вершків та цільного молока. Жодних інших компонентів в складі не повинно бути. Інакше, це — не масло. Також, зверніть увагу, чи вказано на упаковці “згідно з ДСТУ 4399”. Не забувайте перевіряти термін придатності масла. Згідно ДСТУ 4399:2005 масло, залежно від масової…

Детальніше
19.08.2020
До відома споживачів

Питна вода – це основна складова щоденного раціону людини. Якісна питна вода не повинна мати шкідливих для людини речовин, а містити корисні мінерали для нормальної життєдіяльності організму. Питна вода має відповідати гігієнічним нормативам за мікробіологічними, органолептичними і фізико-хімічними показниками. Основними забруднювачами води в криницях і природних джерелах є продукти розпаду органічних речовин, а саме: амоній, нітрити і нітрати. Перевірити якість питної води можна у лабораторії ДП «Львівстандартметрологія». Лабораторія пропонує фізичним і юридичним особам послуги з проведення аналізу питної води. Результати досліджень засвідчуються відповідним протоколом. Досвідчені фахівці швидко та якісно проведуть необхідні дослідження. За детальнішою інформацією звертайтеся за адресою: м. Львів, вул. Заводська, 26, тел. (032) 298-67-94

Детальніше
12.08.2020
Новини Мінекономіки

Міністерство розвитку  економіки, торгівлі та сільського господарства України оприлюднило Реєстр технічних регламентів.

Детальніше
07.08.2020
До відома споживачів

У зв`язку з тим, що в Україні прийнято велику кількість нормативних документів України, гармонізованих з міжнародними та європейськими нормативними документами, національних стандартів України, а також скасовано (подовжено чинність) нормативних документів України та міждержавних стандартів в Україні, пропонуємо здійснити перевірку нормативних документів, якими користується Ваше підприємство. Крім цього, невід’ємною складовою забезпечення конкурентоспроможності та стабільної якості продукції у сучасних ринкових умовах є застосування під час виробництва вимог чинних нормативних документів (НД) і наявність на підприємстві актуалізованого фонду НД. Для цього Вам потрібно звернутися: ДП «Львівстандартметрологія», фонд нормативних документів, 261-61-77, тел./факс: (032) 261-66-79, fond.semesta@gmail.com, fond@semesta.lviv.ua

Детальніше
05.08.2020
Новини Мінекономіки

Мінекономіки оприлюднило проект наказу “Про затвердження Правил формування переліків національних стандартів для цілей застосування технічних регламентів” (далі – проект наказу) розроблено з метою приведення власного нормативно-правового акту у відповідність до чинного законодавства, а саме до Закону України “Про технічні регламенти та оцінку відповідності”. Проектом наказу пропонується затвердити правила формування центральними органами виконавчої влади та Службою безпеки України, на які покладаються функції технічного регулювання у визначених сферах діяльності, переліків національних стандартів для цілей застосування технічних регламентів (далі – проект Правил). Проект Правил встановлює загальні вимоги щодо структури, оформлення та порядку формування переліків національних стандартів для цілей застосування технічних регламентів, а також додаткові вимоги щодо формування переліків національних стандартів для цілей застосування технічних регламентів, розроблених на основі актів…

Детальніше
19.02.2020
Новини Мінекономіки

Міністерство розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України оприлюднило наказ від 10 лютого 2020 року №210 "Про розширення сфери призначення органу з оцінки відповідності на здійснення оцінки відповідності вимогам відповідного технічного регламенту". Цим наказом розширено сферу призначення ДП "Львівстандартметрологія" на здійснення оцінки відповідності вимогам Технічного регламенту законодавчо регульованих засобів вимірювальної техніки, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 13.01.2016 N 94, призначеного наказом Міністерства економічного розвитку і торгівлі України від 17.08.2018 N 1150 "Про призначення органу з оцінки відповідності на здійснення оцінки відповідності вимогам відповідного технічного регламенту" органом з оцінки відповідності на здійснення оцінки відповідності вимогам зазначеного технічного регламенту.

Детальніше
05.02.2020
Відео

Як запобігають отруєнню в закладах громадського харчування? - тема програми "Великі перемовини" на телеканалі  "Перший Західний". Участь у програмі брала Роксоляна Шлюз - заступник генерального директора з питань оцінки відповідності ДП "Львівстандартметрологія"

Детальніше
28.11.2019
До відома споживачів

Основні особливості, які потрібно враховувати при впровадженні НАССР на підприємствах громадського харчування, обумовлені специфікою цієї галузі.  Як правило, на харчових підприємствах виготовляється приблизно однаковий асортимент продукції. Тоді як на підприємствах громадського харчування меню різноманітніше, а асортимент сировини значно ширший, що обумовлює велику роботу по визначенню та опису готової продукції (тобто страв), а також сировини та інградієнтів, які входять в склад цих страв. Це ускладнює контроль перехресного алергенного забруднення, а також потребує суттєвих часових затрат на проведення аналізу ризиків по технологічній схемі підприємства.  Вирішенням ситуації може бути групування однотипних процесів при складанні технологічної схеми при умові, що степінь детальності залишається достатнім для коректної оцінки всіх можливих небезпечних факторів. Інша проблема, з якою стикається більшість підприємств ресторанних господарств при впровадженні НАССР, полягає в тому, що,…

Детальніше
Замовити послуги