Сьогодні супермаркети пропонують широкий асортимент плавлених сирів як вітчизняного, так і закордонного виробництва: ковбасних, скибкових, копчених, без копчення, солодких, з харчовими чи смаковими добавками чи без них. Купувати чи пройти повз них, споживач вирішує сам. Проте, перш ніж визначитись, необхідно знати, що у відповідності з Законом України «Про молоко та молочні продукти» плавлені сири відносяться до молочних продуктів, одержаних з молока або молочної сировини (вершкового масла, твердого сиру, сухого молока, кисломолочного сиру, молочної сироватки), та можуть містити харчові добавки, необхідні для виробництва, за умови, що ці добавки ні частково, ні повністю не замінюють складових молока (жиру, білка, лактози). Плавлений сир – це повноцінний харчовий продукт, джерело фосфору і кальцію, сполуки якого в організмі відповідають за стан волосся, нігтів і кісток. Порівняно з твердими сортами сиру плавлений сир організмом людини засвоюється на 100 % і містить менше холестерину.…
Детальніше